Testimonials

What Our Custumers Say

Wauquiez 48 Pilot Saloon

I was surprise of the quality of your work young women in this world of men!!!! your work on internet was efficient and your knowleedge in technic’s boat useful for both buyer and seller it was a pleasure to work with you. so long Feride

best regards, your friends

Patrick / Annick
4th May 2015

Lagoon Power 44

Recommend You, Feride recently completed the sale of my powercat Lagoon 44. I found her to be completely trustworthy and honest.

Throughout the sale process I was able to depend on her which was very important being based in the UK. Funds were transferred as promised and she dealt with problems promptly and with complete integrity. She managed to achieve a good price for my boat despite the adverse economic climate. If you are considering selling your boat in Turkey Feride is the person to do it and I can recommend her to you.

Dr. Eilert Eilertsen
16th May 2012

Hallberg Rassy 43

It was always my dream to be an owner of a sailing boat. Some day I came to Marmaris and met Feride there, made my dreams true.

Feride was taking care of a good deal very professionally from the very beginning. All services were done very fast and truthfull. I recommend with a very good feeling Typhoonyachting and specially Feride’s broker services as a very serious and on the very high quality level.

Jacek Andrzejewski
October 2011

Nauticat 42

İşini severek ve saygıyla yaparak bir numara olmayı hak eden Feride Demir hanım .çok teşekkürler 🙂

Hakan Subaşıoğlu

Bavaria 30

Feride ist eine professionelle, freundliche und zuverlässige Partnerin. Meine Segelyacht wurde in kürzester Zeit zum vereinbarten Preis verkauft – noch dazu im Dezember. Dabei war die Vertrags-Abwicklung von Deutschland aus kein Problem. Per Telefon oder e-mail war sie jederzeit erreichbar, kümmerte sich um alle Formalitäten und achtete sehr korrekt und ehrlich sowohl auf die Belange des Verkäufers als auch des Käufers. Fragen wurden charmant, flott und kompetent beantwortet und ich konnte mich voll auf ihre Integrität verlassen. Alle Termine wurden eingehalten. Lediglich zur Übergabe des Bootes war ich vor Ort – auch das lief perfekt.

Jedem, der seine Yacht in der Türkei verkaufen will, kann ich Feride guten Gewissens empfehlen und wünsche ihr für die Zukunft alles Gute.

Viele Grüße und herzlichen Dank - Jürgen
5th January 2016

Bavaria Cruiser 33

Sevgili Feride,

Çok sevdiğim teknemiz S/Y Gigi’yi bu kadar kısa sürede ve kıymetini bilecek iyi bir insana sattığın için sana özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bütün işlemleri büyük bir titizlikle ve ciddiyetle yaptın.Hiçbir sorun yaşamadık. Seni tanımaktan dolayı çok mutluyum. Sevgilerle,

Dr. Tuncer Eliçin
27th November 2013

Beneteau Oceanis 321

Thanks, Feride Demir of Typhoon Yachting helped us to sell our yacht. She was wonderfully efficient and also charming.

We were in Britain and she was prepared to send all the paperwork we needed to us here. Nothing was too much trouble for her and all was done with a smile. We met her in April in Marmaris to finalise the sale and would like to think that she will always be a good friend.

Sarah Molloy
18th March 2014

Dufour 1200 CT

Feride Hanımı yıllar önce Martı marinada hasarlı teknemin tamir işlerini takip ederken tanımıştım. Daha sonra tekne ararken sattığı tekneleri objektif tanıtması ile dikkatimi çekti. Diğer brokerlerin aksine Feride hanım sadece övmek yerine negatif özellikleri de dürüstçe açıkça belirterek takdirimi kazanmıştı.

Son olarak artık bana büyük gelen teknemi onun aracılığı ile uygun bir şekilde satabildim. Bütün işlemleri titizlikle ve hızlı bir şekilde tamamladı. Kendisine teşekkür ediyorum ve tekne alım satımlarında samimiyetle herkese tavsiye ediyorum.

Mehmet Ergener
12 Ekim 2014

Beneteau 411 Clipper

Thank you for having supported us during this negotiation.

We wish you great success in your professional future.

Best wishes from,

Jean Marie SCHINCKUS
3rd June 2015

Hallberg Rassy 36

Highly Recommend You, I wanted to thank “Typhoon Yachting” yacht broker Feride Demir for the wonderful service she provided in helping me find the boat of my dreams.

I would highly recommend you to all my friends when it comes to selling or buying any boat.

Dr. Süha Gürkan
2012

Jeanneau Sun Odyssey 42DS

Good Job Feride!

Thank you Feride for the super job helping me to buy the nice, blue JeanneauSun Odyssey 42 DS. You are very professional, honest, helpful and quick. Can recommend you to everybody buying or selling a boat in Marmaris. Now you are selling my catamaran. Alreday very active a few days after start.

Greetings Werner
Pardo. 11th September 2013

Beneteau Oceanis 46

Feride ye teşekkür etmek isterim. Bu teşekkür klasik bir satış sonrası teşekkürü değildir.

Yurt dışından bir tekne alıyorsanız en önemli sorunlardan biri, teknenin bayrak registrasyon sorunudur. Özellikle Fransız bayraklı bir teknenin, Amerikan bayrağına tescili dünyadaki en tatsız işlerden biridir.

Türkiyede yaşayan bizlerin, tüccarı koruma politikası altında dışarıdan tekne alamadığımızı ,sadece ve sadece Amerikan bayrağına kayıt yaptırabileceğimizi pek az kişi anlıyabiliyor. Tamam Panama vs. başka bayrak kayıtlarıda mümkün ama bunlar hem pahalı hem de formaliteleri baştan sona bezdirici.

İşte böyle Fransız bayraklı bir tekne satın aldım ve Amerikan bayrak tescili için vermediğimiz mücadele kalmadı. Az daha tekneyi marinada yüzer ev olarak kullanmak durumunda kalabilirdim, çünkü Amerikalılar Yabancı bayrağa özelllikle fransız bayrağına karşı çok hassas ve dikkatliler.

Bunda muhtemelen Fransaya ait bazı bölgelerde yapılan hileli satışlarında rolü var, kim bilebilir…işte tekneyi güvenli bir şekilde satın almaktan, surveyinden, ufak tefek revizyonlarına kadar her şeyinde Feridenin yardımını gördüm. Kayıt sorunları çıktığında her zaman telefonlarıma cevap verdi ben aramadan o beni arayıp herşeyden anında haberdar olmamı sağladı.

Özellikle denizci camiasında sık olarak gördüğüm”işin süresince konuş” ama “sorun çıkarsa ortalıkta görünme, telefonlara çıkma kapat” şeklindeki klasik uygulamayla hiç karşılaşmadım. Denizciyi bir ölçüde ama denizci adayını hepten “yolunacak kaz gören” bir sürü işletme ve şahıs arasında Feride dürüstlüğü, sorunlardan kaçmaması, müşterisiyle omuz omuza mücadele vermesiyle benim gözümde farklı bir yere sahip oldu.

Tekne satışı deniz gibi herhalde, sorun çıkması problem değil, olabilir, esasen nasıl yöneteceğin ve zarar görmeden başarılı olabileceğin önemlidir… Sağol Feride, bunu özellikle Türkçe yazdım ki özellikle Türkler okusun sen üşenmezsen ingilizceyede çevirt “yabancılarda” okusun.

Sevgiler Saygılar

Prof.Dr. Emin Alp ALAYUNT ŞİFA Üniv. Tıp Fakültesi - Kalp Damar Cerr. A.B.D Bşk.
©Copyright 2023
www.typhoonyachting.com